Opwarmtips

 

 

De zwarte bakjes kunnen in de oven (tot 120 graden) en magnetron. De doorzichtige bakjes alleen in de magnetron

Magnetron tip:

Rijst Warm op per bakje het dekseltje een beetje schuin erop. De tijd ligt natuurlijk aan je magnetron en hoeveelheid van het gerecht, zet op de hoogste stand en begin steeds met 2 minuten, als het al warmer wordt 1 minuut.

Vlees en groente gerechten Warm op per bakje het dekseltje een beetje schuin erop. De tijd ligt natuurlijk aan je magnetron en hoeveelheid van het gerecht, zet op de hoogste stand en begin steeds met 2 minuten, als het al warmer wordt 1 minuut. Voel steeds aan de onderkant van het bakje voor indicatie hoe warm het gerecht is.

Gado Gado Kan lauw/koud worden gegeten. Je kunt de Gado Gado een een uurtje voor het eten uit de koelkast zetten. Als je de Gado Gado toch wilt opwarmen, niet te lang en zonder de komkommer. De groenten echt moeten knapperig blijven. De pindasaus apart opwarmen en er overheen sprenkelen, daarna de topping naar keuze erop, wel in kleine stukjes.

Eitje Prik een gaatje in het eitje en ongeveer 1 minuut in de magnetron, het dekseltje schuin op het bakje ivm spatten.

Saté en saus niet zolang in de magnetron, begin met 1 minuut, het bakje ook schuin af met het dekseltje ivm spatten. Bij voorkeur de satésaus in een glazen bakje overdoen.

Wanneer 1 gerecht voldoende is opgewarmd kan je de warmte vasthouden onder een (thee)doek of aluminiumfolie totdat alles is klaar is. Voel steeds aan de onderkant van het bakje voor indicatie hoe warm het gerecht is.

Maar… Je kunt ook alles al op een bord leggen en ongeveer 3-4 minuten in de magnetron op de hoogste stand. Bij voorkeur afdekken i.v.m. spatten.

Oven tip:

De bakjes kunnen in de oven maar blijf erbij! Het heeft niet de voorkeur!  Max tot 120 graden Celsius in een voorverwarmde oven ongeveer 20 minuten

Je kunt ook maaltijden in een ovenschaal en/of ovenbakjes overzetten ongeveer 15 a 20 minuten op 175 graden in een voorverwarmde oven (afhankelijk van je oven). Dit heeft de voorkeur met opwarmen van de maaltijd in de oven.

Opwarmen in pannetjes op je kooktoestel kan natuurlijk altijd!

Eet smakelijk!